6. syyskuuta 2012

You're stayin' alive, stayin' alive! Yks, kaks, kolme.
Meitsi vietti huipun viikon Hämeen piirin ensiapu 3 -leirillä! Ajattelin hieman hehkuttaa kuinka siellä oli superia ja kuinka Punaisessa Ristissä tapaa aina vaan ihania uusia ihmisiä ja saa paljon ystäviä!Kyseessähän siis on ensiapuleiri, jolla harjoitellaan ja harjoitellaan ja opiskellaan ja tehdään muutakin mukavaa! Lauantaina alkoi leiri ja torstaina loppui. Näiden päivien väliin mahtui suuronnettomuusharjoitus, hässäkkäharjoitus, tapaturmaharjoituksia, sairaskohtauksia, pienryhmätilanteita, yksilöharjoitus, pariharjoituksia ja vaikka mitä! Oli tippuneita katolta, oli auto-onnettomuuksia, oli 'festarit', jossa tapahtui, löytyi hukkuneita pelastettavia, löytyi anne-nukkea sieltä ja täältä, sähköonnettomuus oli, sienibileuhreja ja häkämyrkytystä saunaillassa yms. Kaikki siis nämä olivat tehtyjä harjoituksia, eikä siis oikeasti mitään onneksi leirillä käynyt!Satuttiin auto-onnettomuuteen paikalle. Meitsi pelastaa Annea, ryhmän silloinen johtaja katsoo pärjäänkö

Annen elvytystä!


Deffakin löyty avuksi!


Vaikka treeniä oli paljon, olisin voinut lisääkin treenata! Toki onneksi oma ensiapuryhmämme treenailee paljon, joten ei varmasti tule jäämään treenit kyllä. Rakastan tuommoista kunnon oikeaa harjoittelua. Mahdollisimman todentuntuisia tilanteita. Jännää riittää!

Leirillä pääsi myös harjoittelemaan johtamistaitojaan ja kirjailemaan yms. Tutkimaan paljon peruselintoimintoja jne. Paljon hyödyllistä! Lisäksi oli luentoja, joissa oppi paljon uutta ja kerrattiin jo tuttua asiaa. Lisäksi joka ryhmä teki yhden harjoituksen suunnittelun alusta loppuun. Oli mahtava päästä suunnittelemaan ja toteuttamaan harjoitusta, meillä oli neljän rastin harjoitus, jossa oli ylivoimatilanteita ja vähän vaikeampaa ja haastavampaa harjoitusta.

Pääsin myös olemaan potilaana muutaman kerran ja sekin on antavaa! Koska saa näytellä, mikä on kivaa. Lisäksi oppii muilta, kun muut hoitavat sinua.


Leiripaikkamme oli vanha kartano ja sen piha. Keskeltä pihaa löytyi paljon omenapuita, marjapensaita jne. Oli herkullisia! Hyvä välipala napata tauoilla jne :)

No leirillä oli kaiken tämän tekemisen lisäksi vapaa-aikaa. Saunomista, paljon hyvää ruokaa, hyvää seuraa ja vikana iltana oli iltajuhlaa jne. Sai tutustua mahtaviin ihmisiin, sai uusia ystäviä kenties, lisäksi tutustui paremmin jo vanhoihin tuttuihin ketä oli nähnyt muualla ennen. Täysin vapaa-iltana pääsimme myös piipahtamaan kotopuolessa moikkaamassa ihanaa ystävää ja samalla käymään porukoilla ja näkemään Juulimusta! Jee!

Niin ja oli aika siistiä, et vikan päivän harjoituksessa potilaina olikin meikän isä ja pari kaveria! Meinas kyllä pokka pettää etenkin kavereiden kohdalla. Mutta selvittiin siitäkin 'ammattimaisin' elkein ja kaikki sai hoitonsa. Lisäksi Juulin kanssa pääsi hengailee enemmän. Ja olen ylpeä siitä pikkukoirasta, kun se tykkää ihmisistä ja tutustuu! Hieno koira siitä vielä tulee.

Mutta voin taas todeta käsi sydämellä, että Punainen Risti on rakkaus! Tästä harrastuksesta saa niin paljon irti. Oppii paljon uutta, pääsee tekemään vaikka mitä. Ja mikä parasta, mikä on käynyt jo ilmikin, tutustuu aivan mahtaviin ihmisiin! Voin sanoa, että näiden puolentoista vuoden aikana olen saanut enemmän ystäviä, kuin ehkä koko lukio yms aikoina. Olen saanut myös paljon läheisiäkin ystäviä Punaisen Ristin kautta, joten en voi kun kiittää tätä maailman ihaninta järjestöä :)

JA KOHTA ON NÄLKÄPÄIVÄ! Voit lahjoittaa bloggaajien lippaan kautta noin muun muassa. Seuraavaksi sitten varmaan postailenkin kohta nälkäpäivästä enemmän. Ei nyt sekoiteta tähän kuitenkaan enempää!Terkkuisin Pilvi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti