2. helmikuuta 2011

Miksi vessassa käynnistä pitää maksaa?

Pakko päästä vessaan!

Okei, miksi ruuasta pitää maksaa? Tai asumisesta? Mutta jätetään nyt spekulointi hieman pienemmälle alalle. Nimittäin tänään taas ihmettelin asiaa, miksi juna-asemien ja linja-autoasemien wc:t maksaa? Ja miksi hitossa ne maksavat euron! Siis kuusi mummon markaa. Hui että. Mutta siis ylipäätänsä, minusta tuollaisten julkisten kulkuneuvojen pääpaikat saisivat pitää vessat ilmaisina, kun ihminen on matkustanut monta tuntia esim. bussissa ja ajattelee, että jes, nyt pääsen oikeaan vessaan! Onnellisena sitä sitten kävelee jalat ristissä vessan ovelle, katsoo sitä mötikkää oven pielessä, jossa lukee "Toimii vain 1e:n kolikolla" Ja tämän jälkeen pengotaan rahapussia, jossa tietenkään ei ole juuri sitä yhtä euroa. Sitten hirveässä vessahädässä juostaan johonkin lähimmälle kassalle, josta pyydetään vaihtamaan rahaa, että pääsee vessaan. Että näin.

Jos kerta vessassa käynnistä halutaan rahaa, että paikat pysyisivät siistimpänä (mikä ei kyllä näytä edes pitävän paikkaansa monessakaan paikassa silti...), voisi se maksu olla edes puolet halvempi, mieluiten vaikka sen 20snt. Ainakin minun mielestä se euro on jo aika paljon tuosta ihmisen perustarpeesta, jota ei voi edes välttää, koska joka tapauksessa kehomme tuottaa tuota ihanaa virtsaksi kutsuttua nestettä.

Ymmärrän jos kauppakeskusten tai ravintoloiden vessat jotain maksavatkin, koska siellä nyt pyörii enemmän väkeä noin yleensä kun jossain pienillä bussiasemilla. JA ravintoloissakin saa poletin käyttöönsä, jos vessa muuten jotain maksaisi, mutta ostaessa jotain mättöä saa sen poletin. Se vasta olisikin, jos pitäisi siinäkin vaiheessa maksaa. Huh huh.

Niin ja sitten kysytään, että miksei sitä bussin vessaa käytetä (tai junan), jos kerta on hätä. No siksi, että oletteko käyttäneet bussien vessoja? Minä olen ja koskaan ei vielä ole ollut miellyttävää kokemusta niistä vessoista. Usein niissä haisee, käsienpesu nesteet on lopussa, vessakaan ei vedä kun se vesi sieltäkin on loppu ja lista jatkuu ja jatkuu. Junat nyt ehkä hieman paremmat ovat vessoiltaan, mutta ei niissäkään käynti hehkeä kokemus ole koskaan. Mieluummin sitä istuu tyhjän päälle ihan oikeaan vessaan.

Joten voisimmeko saada edes juna-asemien ja linja-autoasemien vessat ilmaisiksi? Tai edes halvemmiksi? Kiitos.

Ps. Olkaamme kilttejä ja jos näemme jonkun olevan juuri tulossa siihen maksulliseen vessaan, niin pitäkäämme ovea sen hetken auki. Näin edes jollekkin tulee parempi mieli tässä kurjassa ja synkässä maailmassa : )

Pps. Huomenna meitsi täyttää vuosia ja huomenna meitsi lähtee jammailee Pyhätunturille, joten sen jälkeen taas Pyhä kertomusta luvassa! Jatkuu ensi jaksossa....

1 kommentti:

  1. Kiva kun teit tekstin taas pitkästä aikaa. :) ja ihan samaa mieltä, onnistuin kerran ulkomailla livahtamaan maksulliseen vessaan, kun ei ollut rahaa mukana. hih, vartiat eivät huomanneet :D

    VastaaPoista