17. elokuuta 2012

Pyhä Unplugged 2012 :)

Heipä hei! Ajattelin kirjoittaa pienen Pyhä tiivistelmän kuvineen ja sitten tämän jälkeen ihan erikseen jossain vaiheessa ehkä kuvineen Levistä ja Tamperemeiningistä :)
 Eli tosiaan Pyhä Unplugged oli taas 2.8 - 4.8. Torstaista lauantaihin lähes kokoajan musiikkia, hyvä kun ehti välissä syödä ja nukkua! Siskon kanssa taas yöjunalla jo keskiviikkona matkasimme ja olimme torstai aamuna Kemijärvellä, josta suunta oli bussilla Pyhätunturille hotelliin.

Torstaina 2.8 ehdittiin käydä vähän huoneessa ja syömässä ennen ensimmäistä konserttia Aittakurussa. Aluksi voisi sanoa, että jokainen päivä oli loppuunmyytyjä! Saatoit ehkä hyvällä säkällä saada lipun, jos onnisti. Mutta muuten, täysin täyttä, paljon ihmisiä, ihan kreisiä!

No mutta asiaan. Kurussa esiintyi torstaina Lauri Tähkä, Timo Kotipelto ja Lenni-Kalle Taipale & SVY feat. Aki Louhela. Ensimmäisenä alas nousivat (kyllä, alas, koska yleisö on ylhäällä :D) SVY ja Aki siinä. Meininkiä oli heti riittämiin! Ihan loistava bändi, kuten aina ennenkin. Sen jälkeen Kotipelto astui lavalle ja luvassa oli akustista heviä. Pakko sanoa et meitsi diggasi! Tykkäsin Timo Kotipellosta jo ennen tätäkin, mutta nyt taas enempi! Lopuksi lavalle tuli Lauri Tähkä, josta saatoitte lukea sitten seuraavaksi Iltasanomista ja iltalehdistä. No sanottakoon, että tämä ja tämän sisko eivät oikein perustaneet kyseisen herran pelleilystä siellä kivikolla ja taisi olla, ettei oikein ollut kyseinen herra sinut sen kanssa, että yleisö oli paljon kauempana. No tapansa kullakin esiintyä, ei siinä mitään. Toiset tykkäävät äideistä, toiset tyttäristä. Me lähdimme hieman ennen pois, kun artisti oli hypännyt sinne veteen. Missasimme siis parhaan, ainakin lehtien perusteella! Mutta ei vain jaksanut kyseistä pelleilyä.

Ilta meni torstaina bailatessa samojen artistien kanssa, mutta Late oli vaihtunut Laura Voutilaiseen (jes!) Meininki oli aivan mahtava taas. Sai tanssia ja bilettää ja ennen kaikkea nauttia loistavasta musiikista! Tosin väkeä oli niin paljon, että kuuma tuli ja ei uskaltanut lähteä hakemaan suuta kostuttamaan mitään. Mutta meni se näinkin.

Perjantai 3.8 meni nukkuessa ja nukkuessa lisää. Ehkä taisimme syödä välissä jotain, mutta nukuimme :D Koska illat venähtää aina vähintään siihen kolmeen aamuyöllä! Perjantaina kurussa esiintyivät Jonna Tervomaa, Pauli Hanhiniemi, Saara Aalto ja tietenkin taas Lenni-Kalle Taipale & SVY. Sanotaan, että oli kyllä aivan mahtava konserttisetti tämä! Vaikka aluksi satoi vettä, niin onneksi se ehti loppua aika pian. Vähän sitä kastui, mutta aurinko onneksi kuivatti pian. Meikä tykkäs kaikista esiintyjistä ja etenkin Saara Aalto yllätti kovin. En hänestä niin pitäny Voice of Finlandin aikoihin, mutta livenä. Ah ihana! Pyhällä kyllä aina tykkää kaikista artisteista, kun näkee live-esiintymisen. Näin on käynyt monen monen artistin kanssa :)


Ilta sitten meni kuunnellen SF-BLUESien 10v-juhlakiertuetta (Dave Lindholm ,Pepe Ahlqvist, Heikki Silvennoinen), Johanna Förstiä, Saara Aaltoa, Kari Peitsamoa, Aki Louhelaa ja Lenni-Kalle Tapale&SVY:tä. Sanomattakin selvää, että mahtia oli! Lisäksi soiton jälkeen hengasimme baarin puolella ja jutustelimme tuttujen kanssa. Jep, niin monta kertaa jo käyty, että monista ihmisistä on siellä tullut tuttuja.Pyhä Unpluggedeissa kun käy pitkälti vakioporukkaa ja sitten vakiporukan lisäksi randomeita :D On kyllä kiva juttu se! Aina odottaa, että kenethän näkee ja keitä on tällä kertaa tullut. Ja ihmettelee miksi joku ei olekaan, joka normaalisti on aina ollut. Näin se menee tuolla!

Lauantai 4.8 meni niin, että menimme aamupalalle ja takaisin nukkumaan. Isämme sitten saapui maisemiin myös! Hän oli ajellut yön ja tuli hotelliin. Otimme pienet päikkärit ja sitten lähdimme vähän ajelemaan. Noh lauantaina olikin hieman kiireisempi aikataulu, sillä Kurukonsertti oli jo päivällä. Isämme kanssa pääsimme alas kurussa, koska isämme ei oikein portaita pystyisi kävelemään ylös. No olipa uusi näkökulma! Oli hauska katsella keikkoja läheltä ja ei haitannut se ollenkaan. Vaikka ylös kyllä musiikki kuuluu paremmin! Noh aittakurussa esiintyi lauantaina Heikki Salo, Ismo Leikola, Quartetto di Pyhä: Marzi Nyman, Johanna Försti, Aki Louhela, Sami Pitkämö – Maailman ensi-ilta, Lenni-Kalle Taipale&SVY. Ismo Leikola veti semmoisen setin, että kyllä sai nauraa posket kipeäksi! Ihan loistavaa valita Stand-uppia kuruun, hauskaa ainakin oli itse kullakin. Nautin tästäkin keikasta oikein kunnolla!


No aittakurun jälkeen oli Tajukankaalla keikka. Siellä esiintyi Zambian Vocal Collection, Westich, Nyman, Louhela – Knock Out Surprise. Rakastuin Zambialaisiin, he lauloivat niin englanniksi, suomeksi ja omalla kielellään. Kunnon acapellaa, mistä tunnetusti pidän paljon! Eikä Knock out suprisekaan ollut huonompi! Musiikki oli loistavaa, ilma oli huikea ja väkeä oli loppuunmyydysti. Homma pelasi mahtavasti! Illalla menimme pikasaunaan ja siitä sitten syömään ravintolaan. Pöytämme oli varattu erittäin hyvältä paikalta, joten siitä näki myös lavalle. Ruoka oli maittavaa, mutta sanottakoon, että jos katsoo stand-uppia (Ismo Leikola uudestaan eri setillä), niin ei kannata syödä samaan aikaan juuri. Meinasi mennä piffit väärään kurkkuun, kun niin nauratti. Illan esiintyjät olivat siis Ismon lisäksi Olavi Uusivirta, Johanna Försti, Sami Pitkämö, Kari Peitsamo, Aki Louhela, Marzi Nyman, Lenni-Kalle Taipale&SVY. Eniten odotin Olavia ja se oli sen arvoista! Rakatin keikkaa ja olin melkein eturivissä taas (tosin niinkuin koko Unpluggedin olin ollut. Meillä on siskon kanssa oma vakipaikka siellä edessä, mutta sivussa missä on kaide 8D) Kun oikea setti oli saatu läpi, niin kuten aina, lavalle alkoi ilmestyä mitä ihmeellisimpiä kokoonpanoja. Olavi kävi uudestaan, loppuyöstä Ismokin innostui laulamaan. Kari Väänänenkin taisi lavalla lopuksi laulaa luikauttaa. Eli meninki oli mahdotonta! Lava oli vapaa artisteille ja kuka tahansa sai kenen tahansa kanssa sinne pomppia :D

Loistava Unplugged oli siis taas ja en kadu että lähdin! Mahtava meno, paljon hyvää musaa ja seuraa. Oli kiva bailata pilkkuun asti ja jamittaa niin että jalkoihin sattuu! Hih!

Eli näin tämä. Sunnuntaina sitten lähdimme aamusta ajelemaan isän ja siskon kanssa kohti Leviä! Lappireissu siis ei vielä päättynytkään ;)

Mutta tällä erää tack och ädjö! Pilvi

(Ps. Kaikki kuvat on (c) Pilvi eli minä)
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti