22. huhtikuuta 2012

Anna mulle pallo niin mä puhallan sen täyteen


Olavi Uusivirta - Oodi ilolle


Mikä se on?

Joka saa iloiset veikot kaivautumaan katukuvaan pienissä sievissä. Joka saa teinit vaihtamaan talviturkkinsa kevyempään vaatetukseen. Joka saa ihmiset hymyilemään? Joka saa kadut täyttymään terasseista tuoleineen ja pöytineen (+ihmiset sinne). Joka saa koirankakat ilmestymään lumikasojen alta. Joka saa pyöräilijät takaisin kaduille piiloistaan. Joka saa torit ja turut täyttymään tapahtumista. Joka saa lokit kirkumaan ja pulut pommittamaan. Joka saa linnut laulamaan. Joka saa auringon paistamaan vielä kello 20.09. Joka saa jäätelökioskit ulos. Joka saa kaiken näyttämään paljon kivemmalta ja ihanammalta.



.... Se on kesä! Tai ainakin hyvin lähellä oleva kesä, eli kunnon kevät!



Tänään oli nimittäin tämän kevään ensimmäinen oikeasti lämmin päivä! Sen huomasi. Vaikka itsekin olin kaupungilla vasta viiden jälkeen, koska aamupäivä + iltapäivä meni päivystellessä. Treffasin nimittäin hyvää ystävääni ja ai että, oli hieno fiilis olla ulkona kahvilla. Ilta-aurinko paistoi kasvoille ja oli lämmin. Mikä sen parempaa! Sitten oli kiva kävellä kaupungilla, kun yleisfiilis ihmisillä oli hyvä. Ja sitten se paras juttu: ensimmäinen jäätelö ulkona! Istuttiin auringossa, jonkun kaupan portailla ja ai. Kyllä se kesä on täällä kohta! Voi piilottaa kaikki kylmästä talvesta kertovat toppatakit ja huivit ja pipot ja lapaset jonnekkin kaapin kauimpaan nurkkaan. Voi kaivaa kesävaatteet esiin. Ja kengät. Voi olla ulkona niin kauan kun jaksaa, koska ei ole kylmä eikä tule kylmä. Ai että.

KESÄ 2012 TERVETULOA! Äläkä enää karkaa minnekkään, voita se hitsin takatalven ainainen tulo! Sä pystyt siihen!

<3:llä Pilvi

2 kommenttia:

  1. Siun blogi on aina niin iloista ja keventävää luettavaa. ;__; Voivoi! Olet hieno ja iloinen ihminen, harmi tämä välimatka!

    VastaaPoista
  2. Oi kiitos <3 Tyhmät välimatkat! Olisipa teleportti, millä siirtyä hetkessä toiseen paikkaan :)

    VastaaPoista