21. huhtikuuta 2010

Minä vain en aina tajua..Mitä kuuntelin: Don Johnson Big Band - Take you home

On aika paljon asioita, joita en tajua. Kaikkien kertomiseen menisi ikuisuun, joten pitäydytään niissä muutamassa hieman suuremmassa asiassa jota en yksinkertaisesti osaa sisäistää, en sitten millään. Mitä tällaiset asiat sitten voivat olla? Listataanpa niitä muutama:

1. Tupakointi autossa

Niin, en vain voi ymmärtää tätä? Mikä idea on polttaa autossa? Eikö sitä jaksa pysäyttää autoa ja asua ulos tupakoimaan, miksi ylipäätänsä autoihin tehdään se tupakan sytytin? Voisiko joku selventää tätä asiaa minulle. Eikö se auto vain 'pilaannu' siitä, kaikki kankaat sun muut rupee haisemaan tupakalle ja muutenkin se savu ja nikotiini tarttuu kaikkialle. Eihän sitä autoa saa sitten myytyä enää kunnon hinnalla, vai saako? No silti, luulisi ettei paljoa vaivaa vaatisi nousta autosta ulos hetkeksi. Tämä tuli mieleeni, kun bussissa matkustaessani huomasin ikkunasta aina autoissaan polttavia ihmisiä. Okei, en tajua koko tupakointia, mutta siihen nyt on fysiologisetkin selitykset, joten syytetään sitten niitä. Silti ne ei selitä tuota miksi pitää polttaa autossa.

2. Tupakointi sisällä, KOTONA

Toinen tupakointiin liittyvä asia, mutten jaksanut sisällyttää samaan kohtaan. Nimittäin miksi pitää polttaa sisällä? Miksei voi mennä pihalle, ja vaikka asuisi kerrostalossa ilman parveketta, luulisi sen verran riittävän kuntoa, että jaksaisi kävellä portaat alas. Tämähän taas pilaa kodin ihanalla tuoksullaan ja värillään. Meillä mummolassa on yhden huoneen seinät ja lampun jalat ihan keltaisia, kun siellä joskus poltettiin sisällä. Ei mitään erityisen kaunista katsottavaa. Lisäksi siinä sitten aiheuttaa passiivista tupakointia muille asukkaille, jos niitä on. En tajua.

3. Kiittämättä jättäminen

Miksei ihmiset kiitä? Joissakin asioissa kyllä, mutta olen huomannut esimerkiksi sen, että monet eivät kiitä linja-autosta lähtiessään. Minulle se on automaattista, kiittää kuskia jo oven avaamisesta, mutta myös kyydistä. Itse pyrin aina kiittämään matkasta, mutta useimmin näen bussilla kulkiessani vain ihmisiä, jotka eivät kiitä. Miksi? Sitten tapaa ihmisiä, jotka eivät kiitä kaupasta lähtiessään, kun ovat ostaneet jotakin. Kyllä minä kiitän, kun myyjä antaa kuitin ja/tai pussin, jossa ostokset ovat. En tajua. Kiitos ei ole vaikea asia sanoa ja sillä saa toisellekin paremman mielen, etenkin varmaan on kiva kuulla kiitosta työstään, eikö vain?

4. Vessanpönttöjen tukkiminen tahallaan

En tajua! Oikeasti, tänään kävin yhdessä yleisessä vessassa ja joku neropatti oli kaikkiin pönttöihin tunkenut hirveän kasan paperia. Mikä idea? Saako siitä jotain häröä tyydytystä? Miksi pitää aiheuttaa tuollaista kiusaa. Tätä olen nähnyt myös esimerkiksi lukiossa tapahtuvan. Mikä saa vielä lukioikäisenkin tunkemaan pöntön täyteen paperia, niin ettei sitä voi vetää edes? Selventäkää minulle kiitos.

Juu, tässä nyt muutama. Lisäksi voisin mainita ihmetykseni, kun ovia ei pidetä aina auki, vaikka nähdään, että joku tulee perässä. Miksi? Sitten minusta oli hassua, kun maksoin vessaan pääsyn poletilla. Siinä sitten vanhempi rouva oli juuri etsinyt euroa, muttei löytänyt. Hän kysyi: "Pääsenkö samalla sisään, kun ei ole oikean kokoista rahaa?". Toki tuo oli kohteliasta, mutta tottakai minusta automaattisesti tuollaseissa tilanteessa samaa oven avausta saa hyödyntää. Minusta muutenkin on kiva pitää maksullisen vessan ovea auki, jos joku on juuri tulossa. Miksi vessojen pitää edes esim. matkakeskuksessa maksaa? Ymmärrän jotkut kaupungin vessat muuten, nehän vain liattaisiin. (Miksi muuten?) Mutta voisi matkakeskuksessa olla ilmaiset..

Juu, näin tänään :'D

T. Pilvi

2 kommenttia:

  1. Tupakoinnin erityisiä tajuamattomuuden hetkiä on vielä se, kun äidit työnnellessään rattaita polttavat. Se suututtaa, kun lapsi joutuu väkisinkin alttiiksi savulle ihan pienestä lähtien. :( Samoin täydellinen sokeus kieltokylttien kanssa: Helsingin rautatieasemalla aina joku junasta ulos astuva sytyttää savukkeen, vaikka polttaminen on katoksen alla kiellettyä ja se on monin kyltein näytetty. Voisin kovasti kompata vielä noita muita ihmetyksen aiheita, mutta siitä tulisi jo liian pitkä viesti :)(ja ooh, kävijälaskurissa pyöreä sata!)

    VastaaPoista
  2. Noi on kyllä sellasia juttuja että mun mielestä pitää olla päässä jotain vialla jos noita tekee tai edes ymmärtää! =O Kiva blogi sulla muuten=)

    VastaaPoista