4. helmikuuta 2010

Pyhä Winter Unplugged 2010 tiivistelmä


Pieni tiivistelmä mahtavasta pitkästä viikonlopusta Pyhätunturin hienoissa maisemissa. (28.1-31.1.2010)

Nimittäin tasan viikko sitten olin Pyhällä. Lennettiin Rovaniemelle lentokoneella ja sitten loppumatka kuljettiin bussilla. Perille päästyämme (minä, äiti ja isosisko) menimme heti syömään hyvät pitsat ja sitten saunomaan ja porealtaaseen.

Illalla sitten yhdeksän aikaan alkoi itse Winter Unplugged tapahtuma. Lenni-Kalle Taipale & SVY oli taasen, kuten aina muulloinkin, housebandinä ja hyvin kyllä vetivät! Lavalla nähtiin laulamassa Sakari Kuosmanen, Pave Maijanen ja The Munsons, ja pakko myöntää että hyviä olivat. Itse asiassa kuka tahansa artisti saa Pyhätunturilla väen jammailemaan ja fiiliksiin, koskaan ei ole yleisö jäänyt kylmäksi. Musisointi jatkui pitkälle yötä (johonkin kolmeen asti) ja melkein koko tuon ajan seisoin kuuntelemassa. Jalat siinä vähän välillä kipeytyivät, mutta hienosti sen jaksaa, kun on hyvää musiikkia!

Jäimme vielä valomerkkiin asti baarin puolelle istumaan ja saatiin siskon kanssa nauraa posket kipeiksi, kun muutamat porukat tulivat jututtamaan. Hieman humalaisille miehille on esimerkiksi kiva heittää huulta, kun ne ei aina tajua kettuilua. Mukavia olivat kyllä kaikki, ei siinä mitään. Jatkokutsujakin saatiin, mutta jätettiin käyttämättä ne tältä illalta.

Perjantaina käytiin aamupalalla, mutta heti syömisen jälkeen jatkoimme uniamme, sillä olimme saapuneet nukkumaan vasta neljän maissa. Muuten perjantai kuluikin lähinnä päiväunia nukkuen, jotta jaksaisi sitten vielä taas illan bilettää. Kuitenkin perjantaina oli poreallaskeikka luvassa, joten siellähän piti käydä. Kuinka moni on ollut porealtaalla kuuntelemassa livemusaa? Niinpä. Etenkin kun bändiläiset soittivat naisten uimapuvuissa (kaikki siis olivat miehiä) Ainakin hauskaa oli. Porealtailun jälkeen menimme syömään Ala Carte ravintolaan ja täydellistä ruokaa sieltä sai! Ja ne jälkiruuat, voi että! Itse söin vanilja panna cottaa raparperichili kastikkeella, äiti söi leipäjuustoa lakoilla ja sisko söi jäisiä karpaloita kuumalla kinuskikastikkeella. Slurps.

Perjantaina musiikki alkoi taas soida yhdeksän jälkeen ja samainen jammailu ja juhlinta taas jatkui. Porukkaa oli enemmän kuin torstaina, eli meno vain parani. Esiintyjinä oli edellisiltaisten lisäksi Kristiina Brask ja Jone’s Bros. Pietarinkadun oilers all stars band jatkoi musiikkia porealtaan keikkansa jälkeen myös! Musisointi jatkui samalla lailla kolmeen asti, jonka jälkeen jäimme taas baariin istumaan. Tapasimme mukavan porukan ja nyt lähdimmekin jatkoille. Voin sanoa, että mielenkiintoista oli neljän aikaan yöllä kävellä tunturissa juhlavaatteissa, mutta tulipahan koettua. Lopulta puoli kuusi aamulla palasimme hotellihuoneeseen nukkumaan. Paras ilta kyllä pitkään aikaan, kun sai nauraa, keskustella ja tutustua uusiin ihmisiin!Lauantai kului (yllätystyllätys) nukkuessa taasen. Paitsi kello viisi päivällä oli ulkoilmakonsertti pakkasessa nuotioiden loimuessa. Pietarinkatulaiset soittivat ja ihmisillä oli hauskaa. Oli mieletön tunnelma kun hengitykset höyrysivät ja oli suuret lumikasat ympärillä. Todella hienoa siis! Juhlat jatkuivat sitten yhdeksältä hotellilla ja samainen meno jatkui. Hengailimme yhden tyypin kanssa, johon olimme porealtaalla vähän tutustunut. Hauska kaveri kyllä oli taas, ei siinä mitään. Uusiin ihmisiin on hienoa tutustua, vaikka nimi kyllä meni vähän ohi. Lavalle astui edellisten artistien lisäksi nyt myös Laura Voutilainen, joka muuten osasi ottaa ihmiset haltuun! Todella hyvä hän on esiintymään ja niin rento, ettei mitään rajaa. Lenni-Kalle Taipale & SVY jamittivat kunnolla ja lavalla kävi esiintymässä Angeleiden Ursula, Kari Väänänen ja Talonpoika Lallikin. Oli rapbattleä Lallin ja Lennin välillä sun muuta häröilyä. Mahtavaa menoa siis kerrassaan! Lauantain jamitteluiden jälkeen ehdimme hetken istua taas baarissa, ennen kun jo valomerkki ilmestyi. Mielenkiintoinen ilta oli kyllä tämäkin, mutta hauska (oliko yllätys?)

Sunnuntaina lähdimme sitten kotia päin taas lentokoneella lennellen ja kotona lopulta oltiin vasta yhdentoista aikaan illalla, kiitos myöhästyneen lentokoneen taas. Mahtava viikonloppu oli ja tässä vain tiivistys kaikesta. Jos kirjoittaisin ihan kaiken ylös, menisi hurjasti tilaa. Joten pääpiirteissään tällainen viikonloppu tällä kertaa. Elokuussa uudestaan Pyhälle! Tuskin maltan odottaa, kun meno tuntuu joka kerta vain paranevan. Niin tämä oli minun kolmas kertani muuten jo Pyhä Unpluggedissa.

Fiiliksissä vieläkin Pilvi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti