20. helmikuuta 2013

Rakkaus ... on, ei ole, ehkä? Mitä?


Mitä rakkaus on sinusta? Minusta rakkautta on monenlaista, rakkauta on ystävänrakkautta, rakkautta lemmikkieläintä kohtaan, parisuhderakkautta, lähimmäisen rakkautta, äidinrakkautta ja vaikka mitä muuta. Rakkautta ei minusta voi määritellä mitenkään, koska jokainen kokee sen eritavalla. Ja olen varma, että vaikka joku kyynisin ja kylmin ihminen sanoisi olevansa tunteeton, ettei tunne rakkautta, niin varmasti. Aivan varmasti hänkin joskus on tuntenut ja tuntee tämän tunteen. Rakkautta ei voi edes sanoinkuvailla. Vai voiko? 

Onko rakkaus hetken huumaa? Hekumaa kuumaa? Onko se perhosia vatsassa? Onko se onnenkyyneleitä? Onko rakkaus tunnetta suurta vai onko se pieni tunne sydämenpohjalla? Onko rakkaus rajatonta? Onko se aina niin vilpitöntä ja puhdasta? Onko rakkaus lämpöisiä aaltoja ja kylmiä väreitä? Onko se tunne, joka aiheuttaa ikävän? Onko rakkaus ainaista? Kestääkö yksi rakkaus loppuun asti? Voiko rakkaus satuttaa? Niin, paljon on kuvailuja, mutta vähän vastauksia :)

Onko ihminen ainoa eläin maanpäällä, joka tuntee rakkautta? Itse sanon, että ei ole. Olen varma, että koirani rakastaa minua. Miksi se muuten tulisi häntä heiluen luokseni, nuolisi käteni märäksi ja istuisi sylissäni onnellisena? Ei, en usko, että se olisi vain johtajan miellyttämistä. Olen varma, että muillakin eläinkunnasta on rakastumisen tunne! 

Sen tiedän varmaksi, ettei tästä maailmasta koskaan lopu rakkaus. Ei koskaan. Aina joku äiti rakastaa lastaan, joku rakastaa ystäväänsä, isoäiti rakastaa lastenlapsiaan. Se yksinäisin ihminenkin jossain päin rakastaa jotakin, uskon niin. Kaikki me varmasti rakastamme jotakin? Voinko olla niin naivi, että saatan uskoa niin?

Ja tämän löpinän jälkeen voin sanoa, että tämä postaus sai idean Antti Tuiskulta. Artistilta jota rakastan. Kyllä rakastan. Musiikkiakin voi rakastaa ja ihmistä jota ei tunne oikeasti. Kuuntelin juuri Antti Tuiskun haastattelua radiosta ja ihailen häntä kovasti. Kuinka joku voi antaa niin lämpöisen kuvan itsestään? Toivoisin, että olisin edes hieman hänen kaltaisensaan :) Hieno ihminen kerrassaan. Vaikka en tunnekaan oikeasti, mutta en usko, että julkisuudessa saatu kuva paljon vääristää. Voisin naivina sanoa, että olisipa hänen kaltaisiaan tässä maailmassa enemmän. 

Kiitos Antti Tuisku hienosta biisistä, joka herättää ajatuksia ja kiitos, että teet hienoa musiikkia! Kiitos, että olet olemassa. Olet tehnyt monia kappaleita, jotka iskevät syvälle ja suoraan omaankin elämään :)

Pilvi

2 kommenttia: