18. helmikuuta 2012

Pyhä Winter Unplugged 2012

Pyhä winter unplugged 2012 kertomusta taas kerran! Pientä tiivistelmää!Niin se taas oli ja meni. Miten voikin viikonloppu mennä niin nopeasti ohi! Kyseinen viikonloppuhan oli taas meikäläisen synttäriviikonloppu eli 2.2-4.2 :) Artisteja oli laidasta laitaan ja meno oli yhtä mahtavaa, ellei mahtavampaakin kuin edellisinä vuosina! Ajatelkaa, minulla oli vuoden tauko Pyhästä, kun elokuussa en ollut unpluggedissa. Oli outoa, mutta niin kivaa!
Saavuttiin siskon kanssa yöjunalla Kemijärvelle ja sieltä bussilla Pyhälle. Pakkasta oli lähemmäs kolmekymmentä koko viikonlopun ajan. Kemijärvellä ehdittiin syödä lounasta, käydä poreilemassa saunaosastolla ja vähän aikaa olla, ennen kuin piti olla menossa jo juhlimaan! Torstai-iltana 2.2 oli luvassa Costello Hautamäki, joka ei näyttänyt yhtään ikäiseltään! Olisin voinut väittää kaveria about 35-39 –vuotiaaksi. Kuitenkin alle nelikymppiseksi, mutta ei, kaverihan on lähemmäs viittäkymmentä jo! Ilmeisesti rokkielämä ei ainakaan kaikkia vanhenna, vaikka niin väitetään! Heikki Salo & Janne Louhivuori olivat myös lauteilla esiintymässä, kuten Aki Louhelakin. Tietenkin oma Pyhän houseband eli Sami Pitkämö, Lenni-Kalle Taipale, Ako Kiiski, Aleksi Ahoniemi, Harri Ala-Kojola ja lisänä vielä ihana Marzi Nyman :) soitti taustalla ja itsekseen. Kun virallisuudet oli saatu ohi, oli luvassa taas kunnon jamit! Lavalla pomppi kuka halusi ja biisit vaihtuvat omatakeiseen tyyliinsä. Se on Pyhä Unpluggedissa yksi parhaista jutuista, kunnon jamit! Yleisössä oli melkeinpä vain tuttuja naamoja, eli niin sanotusti vaki Pyhäläisiä. Tuttujakin tuli bongattua ja vaihdettua sanoja. Pyhässä sekin on hauskaa, että alkaa tuntemaan jo vakiväen ja tutustua heihin. Bileet kestivät puoli kolmeen asti, jonka jälkeen tuli pilkku heti ja kolmelta piti olla pois jo baarista. Mikä oli koko viikonlopun ajan tyhmin juttu, koska eihän sitä keikkojen keskellä ehtinyt jutustella ihmisten kanssa ja jos heti häädetään pois kun musa loppuu, niin missä välillä sitä jutustelee! Toivottavasti ensi kerralla tämä on paremmin järjestetty, että edes tunti olisi vielä aikaa istua baarinpuolella hengailemassa ja juttelemassa.
Perjantaina 3.2 oli meitsin syntymäpäivä ja äitee tuli junalla Kemijärvelle ja siitä Pyhälle. Luvassa oli kauppareissua alas tunturiin, kävely takaisin ylös. Sitten olikin luvassa after ski juhlia Kallessa, jossa esiintyi Sami Pitkämö, Aki Louhela ja Marzi Nyman. Siellä sitten kuumien kaakaoiden kanssa kuunneltiin taas hyvää jammailua ja sai naureskella, koska tunnelma oli artistienkin puolelta niin lämmin ja rento. Keikan päätyttyä lähestulkoon juostiin hotellihuoneeseen hakemaan saunakamat ja suunnattiin saunaan. Saunassa nähtiin tuttuja ja höpöteltiin niitä näitä. Hauskaa on, kun joka paikassa alkaa jo törmäillä tuttuihin! Saunottua ja poreiltua tarpeeksi suunnitelmissa oli laittautuminen hotellihuoneessa ja synttäri-illallinen ravintolassa. Ravintolassa tilattiin sitten kuohuvat alkujuomaksi (ihan kuulkaa koko pullo :D) ja mietittiin mitä syötäisiin. Itse päädyin sitten kalleimpaan, eli kunnon sisäfilepihviin. Mediumina tietenkin. Jälkiruokana otin köyhät ritarit, omnom <3 Kyllä maittoi tuollainen synttäriateria kerrassaan! Siinä aikaa kulutettua syömiseen olikin jo itse taas bileiden aika. Onneksi ei ollut pitkä matka itse keikkasaliin, joka oli siis siinä muutaman metrin päässä! Siskon kanssa menimme ”eturiviin” eli meidän vakipaikoille sivuun, ei-tanssilattialle. Sieltä näkee hyvin ja voi kuitenkin tanssahdella jos haluaa. Tanssilattia vaan itsessään on aina melkein täynnä ja siellä sitten saisi törmäillä. Perjantai-iltana esiintyjinä oli housebandin lisäksi: Siiri Nordin & the Sweets, Pave & Vihtori Maijanen, Iki-ihana Kari Peitsamo, rakastettava Johanna Försti ja tietenkin Aki Louhela! Siellä sitten jammailtiin taas jokaisen tahtiin. Ja kun jokainen artisti oli esiintynyt kerran, alkoivat normaalit jamit. Lavalla pomppi kuka tahtoi ja musiikki soi lähes tauotta. Mutta arvatkaas mitä! Koska oli syntymäpäiväni, joku pikkulintu oli laulanut artisteille asiasta. Sitten siinä puolenyön aikaan sain ihan minulle omistetun laulun. Sami Pitkämö, Johanna Försti ja Marzi Nyman tulivat lavalle ja soittivat ’Pilville joka täyttää tänään 21v, joka on vanha Pyhän kävijä, ei iältään vanha, biisi J.Karjalaisen Sekaisin’ Hih. Olin ehkä hieman otettu ja innoissani! Hyvä syntymäpäivälahja ja uniikki ;) Ei ihan jokainen tuollaisella kokoonpanolla esitettyä biisiä saakaan omistettuna. Ilta jatkui taas aamuyön tunneille ja muistaakseni joskus kolmen aikoihin sitä oltiin taas vasta hotellihuoneessa menossa nukkumaan.
Lauantai 4.2 meni aika samoilla kaavoilla perjantain kanssa. Heräiltiin, käytiin aamupalalla, jatkettiin unia, herättiin, käytiin lounaalla, hengailtiin, mentiin after ski bileisiin Kalleen. Kallessa esiintyi samat kuin edellisenä päivänä, mutta lisänä mukaan tuli ’yllätysartisti’ eli Johanna Försti! Oli kyllä taas mahtava meno ja biisit mitä ihanimpia! Siitä taas kipitettiin saunaan, saunalla oli samat saunakaverit kuin edellisenä päivänä ja jutusteltiin. Juostiin huoneeseen, laittauduttiin ja mentiin ravintolaan. Nyt pöytämme oli sieltä keikkalavan läheltä, joten oli hyvä paikka! Syötiin taas herkkuravintolaruokaa, tällä kertaa itse otin perinteistä poronkäristystä ja jälkkäriksi jäätelöannoksen. Vähän ei-niin-juhlavaa siis. Siinä sitten istuttiin pöydässä (saunakavereiden vieressä, eikä oltu edes suunniteltu!) ja syötiin. Yhdessä välissä alkoi taas soitto, mutta nyt istuimme parien esiintyjien ajan ihan pöydässä, koska siitä näki hyvin lavalle. Otin Fazerina nimisen drinkkikahvin ja sanonpa vain, ettei ihan ollut minun makuuni. Ehkä tästä lähtien mahdollinen drinkki drinkkinä ja kahvi kahvina :D Fazeriinalta se kyllä maistui, ei siinä mitään. Lauantai-illan esiintyjinä olivat Moog in trio, Kari Peitsamo, Johanna Försti, Aki Louhela ja Hanna Pakarinen. Anna Abreun olisi pitänyt esiintyä, mutta hän sairastui eikä siksi päässy. Itsehän tykkäsin tästä uudesta järjestelystä enemmän, joten minua ei haitannut! Bilettäminen jatkui taas johonkin kolmeen asti ja lähempänä neljää sitä taidettiin vasta olla hotellihuoneessa. Joku random tyyppi alkoi matkalla aulasta hotellihuoneeseen höpötellä meidän kanssa ja sain tehtäväkseni kuunnella Rollareita. No olenhan minä niitä jo kuunnellut ennenkin :D Ihan hauska tyyppi oli ja sen kaveri, ei siinä mitään. Kuulemma me nuoret ollaan fiksumpia nykyään ja siskoni sai kuulla kohteliaasti olevansa ’vanha ja tyhmä’ vitsillä siis. Mutta ei ihan tainnut herralla olla pää selvänä. Terveisiä vaan randomtyypille!

Sunnuntai kuluikin levätessä ja illalla sitten suunta junaan ja junalla kotio. Kyllä oli taas mahtava matka ja elokuussa uudestaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti