16. maaliskuuta 2011

Pukeudu punaiseen!


Kerrankin voin sanoa, että kyllä, minulla on harrastus. Olen nimittäin päättänyt pukeutua punaiseen. Olen aloittanut nimittäin SPR:n ensiapuryhmässä käymisen ja kesällä toivottavasti pääsen jo harjoittelijana sitten päivystämään joihinkin tapahtumiin. Nyt ennen kesää käyn vain ryhmäilloissa keräämässä tietoa ja taitoja, sekä olen käynyt EA1-kurssin ja toukokuun lopussa käyn EA2-kurssin. Voin sanoa, että olen kyllä sukeltanut mukaan toimintaan päätä myöten. Tämä on selkeästi minun juttu, sen olen huomannut heti ensimmäisestä tapaamisesta alkaen!

Tänään olin ensimmäistä kertaa (mutten viimeistä!) lipaskerääjänä tuolla ulkona. SPR:n katastrofirahastoon varoja keräilin siellä yhdessä muidenkin vapaaehtoisten kanssa. Mikäs sen parempaa tekemistä kuin olla kevät auringonpaisteessa lipas kädessä punaisessa liivissä ja hymyillä ihmisille. Sitten joku tulee ja laittaa lippaaseen muutaman lantin, siitä saa niin lahjoittaja kuin kerääjäkin hyvän mielen. Ihmiset olivat mukavia ja monet jäivät rupattelemaankin hetkeksi kanssani. On myös sydäntä lämmittävää kun pieni lapsi tulee ja laittaa kenties pienistä viikkorahoistaan rahaa lippaaseen. Hienoa työtä kerrassaan! Monet myös kiittelivät ja sanoivat, että tyttö teet arvokasta työtä.  Taidanpa siis huomennakin mennä, jos vain ehdin, niin hetkeksi pukeutumaan punaiseen liiviin ja napata lippaan käteeni ja kävellä taas kadulle hymyilemään. Toivottavasti ehdin, koska tykkäsin tuosta hommasta niin kovasti!

Ja jos jotakin olen oppinut, niin sen, että se hoitoala on minun alani. Pakko päästä sinne opiskelemaan! Tämä on se minun kutsumusammattialani. Minkäs sille palavalle liekille sisällä voi, vaikka kuinka miettisi muutakin niin aina se hakeutuu hoitoalaan. On se sitten lähihoitaja tai lääkäri, mutta pakko!Mutta nyt! Muistakaa laittaa edes muutama sentti sinne lippaaseen, mikä on kaupan kassalla tai sen ihanan ihmisen kädessä siellä kaduilla. Tai siellä koulun ruokalassa! Voit toki lahjoittaa suoraan Punaisen ristin sivuillakin, jos nyt ei ole tarvetta mennä minnekkään. Kaikki apu on tarpeen!

Ps. Suosittelen ensiapukurssien käymistä kaikille, sillä ensiaputaidot voivat pelastaa ihmiselämän!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti