21. maaliskuuta 2010

Tänään soitetaan räkäistä ja tarttuvaa romanttista kolinaa


Eilen olin tosiaan kuuntelemassa Ismo Alanko Teholla –keikkaa Finlandia klubilla. Varsin mahtava oli keikka taasen kertaalleen Alangolta ja Teholta! Saavuimme keikkapaikalle joskus yhdeksän jälkeen, sillä keikan oli tarkoitus alkaa kello 21.30. Väkeä ei vielä ollut paljon (paitsi sikakarsinan puolella, haha) ja pääsin siis aikalailla eturiviin, tai voisi kai tuota jo sanoa eturiviksi.

Kuitenkin kävin ensiksi ostamassa kokoelmiini uuden fanipaidan. Näitä paitoja ei enää tehdä uusia ja myynnissä olivat viimeiset kappaleet, onneksi oli minulle vielä paita jäljellä. 20€ maksoin ja sain hienon paidan Ismon naamavärkillä ja selässä lukee yksinkertaisesti ”Ismo Alanko Teholla” ihanan yksinkertainen paita, joten tykkään.


Keikka alkoi ajallaan ja Ismo ja Teho olivat liekeissä heti. Väkeä alkoi kertymään myös esiintymislavan läheisyyteen ja oli pakko pitää paikastaan huolta, onneksi eturiviin oli vaikea kenenkään enää tunkea. Muutama ärsyttävä humalainen oli läheisyydessä, mutta eivät he hirveästi onneksi häirinneet. Ja Ismoa kuunnellessa unohtui kaikki ympäristöstä.

Jätkät soittivat niin vanhoja klassikkoja, kuin uusimpien levyjen tuotoksia. Oli Ismon vanhaa tuotantoa ja sitten tuota Teholla tuotantoakin. Itse olin erittäin iloinen, että enemmän oli setti keskittynyt kuitenkin vanhaan, uudelta levyltä ei soitettu hirveästi biisejä. Oli niitä tiettyjä, joita odottikin. Mutta petyin kun ei Friikkaan –biisiä ollut! Sitä olisin uudelta levyltä toivonut soitettavan.
Vanhojen klassikoiden joukossa oli muun muassa Rakas, rämä elämä, Kun Suomi putos puusta, Levottomat jalat, Peltirumpu, Aina nälkä, Kanoottilaulu ja Emil Zatopek. Edelliseltä levyltä soitettiin yksi minun suosikeista nimittäin Puupää. Lisäksi tuli myös muun muassa Räkäistä ja tarttuvaa (otsikossakin pätkä biisistä) ja seitsemän päivää.

Koko setti vedettiin lähestulkoon putkeen! Välispiikkejä ei juurikaan ollut, vaan biisi alkoi heti toisensa perään. Muutama hengähdystauko pidettiin ja sitten taas täysillä soittamaan. Harvoin olen ollut noin tiuhatahtisessa konsertissa. Sen kyllä huomasikin, sillä Teho valui hikeä ja kaverin paita oli kauttaaltaan hiestä märkä, samoin Ismo lauloi hikipäissään.

Hieno keikka kerrassaan, Ismo Teholla ei kyllä koskaan petä. Haha, vaikka olenkin kerran vasta ollut heitä aikaisemmin kuuntelemassa. Kaksi kertaa he tulivat encoret vetämään, sillä seuraavaksi kuulemma on kahden viikon keikkatauko, joten nuoret miehet jaksoivat vetää ylimääräisiä kappaleita enemmän nyt.

Kiitos Ismo ja Teho hyvästä keikasta!

Fanittaen Pilvi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti