5. huhtikuuta 2011

Ennakkoluuloja kapakat täynnä

TEKSTISSÄ OLEVAT SANAT, ILMAUKSET jne (jotka saattavat herättää närkästystä) eivät siis ole minun omia mielipiteitä/sanomisia, vaan lainauksia muiden ihmisten jutuista. Tack.

Olinpa tuossa sunnuntaina veljenpojan (eli siis kummipoikani) ristiäisissä. Niistä nyt ei ole mitään erikoista kerrottavaa, mutta hienosti pikku kaveri oli eikä itkeskellyt paljoakaan! Reippaasti jopa ilman päiväunia mentiin kokopäivä, kuulema juhlien jälkeen onkin aika kulunut lähinnä nukkuen. No ketä tahansa tuollainen bilettäminen väsyttää, vai mitä?

Mutta sen sijaan siitä matkasta Helsingistä Tampereelle voi jonkin sanasen sanoa. En nimittäin ole aikoihin törmännyt niin ennakkoluuloisiin ja rasistisiin juttuihin (ihmisiin), joita juna-asemalla näin. Istuin siis erään nuoren parin vierelle odottamaan junan tuloa. (Nuoripari eli n. 18 - 20 v iältään molemmat) Ja arvatkaa kuinka pienet korvani järkyttyivät heidän jutuistaan. Huh huh! Luulin, että nuoret ovat suvaitsevaisia.

Tosiaan tämä pariskunta siinä jutteli ja kun kuulin nimen Hitler aloin niin sanotusti salakuuntelemaan. Nämä sitten siinä ihannoivat Hitleriä ja harmittelivat, että semmosia tyyppejä ei ole enempää. Siinä sitten harmiteltiin kanssa, ettei Suomessa elinkautinen ole elinkautinen ja kuinka oikeasti kaikki kunnon vangit voisi vain teloittaa seinää vasten. Okei, pieni-Pilvi oli tässä vaiheessa, että huh huh mitä juttuja nuo suustaan päästelevät. Sitten juttu meni heillä siihen, että kuulema kaikki mannet, neekerit ja muut ulkomaalaiset saisivat olla tulematta Suomeen (HUOM. käytän sanoja ja lauseita, joita HE sanoivat. Mikään näistä ei ole oma mielipiteeni tai minun sanomani asia!) Meikäläinen siinä sitten hymisi jo itsekseen, että juu-u, onneksi tässä vieressä ole ketään helposti ärsyyntyvää ja suuttuvaa tyyppiä, nimittäin noista jutuista olisi helposti saanut siellä tappelun varmasti aikaan. Huvittavinta oli, että sitten tietenkin juttu ajautui homoihin ja viimeinen lause siitä keskustelusta oli "Ei mulla mitään homoja vastaan oo, mutten mä niistä pidä". Öööö, okei? No hyvä, ettei sentään kaikkea vastaan ole, mutta häh? Lopulta he totesivat, että pitäisi muuttaa varmaan Saksaan tai Amerikkaan, kun Suomessa kaikki on niin tyhmästi. Että näin. Meitsi oli silmät pyöreinä, että onpa ahdasmielistä juttua.

Mutta järkyttyminen ei jäänyt junan tuloon. Vaan junassa istahdin lipunmyyntivaunuun, joka oli täynnä teinejä. Max 7-luokkalaisia iältään. Tässä vaiheessa olin jo napit korville laittanut ja kuuntelin musiikkia. Mutta koska voin rehellisesti sanoa, että kuuloni on aika hyvä ja vaikka kuulokkeet ovat laadukkaat, niin silti kuulen taustapuheetkin aika hyvin. Siellä ne lapsukaiset puhuivat jostakin koirien tappamisesta ja jotain vastaavaa. Mihin tämä maailma on menossa? Niin ja se pukeutuminen! Tuolla ulkona on vielä kylmä ja ei tosiaankaan kesäkelit illalla kahdeksan jälkeen. Niin nämä olivat kuitenkin pukeutuneet vain pitkiin kalsareihin (lue. legginsit) ja siinä lyhyt toppi/t-paita (eli näytti oikeasti, että ne päällyshousut olivat unohtuneet tai hame tai joku mikä peittäisi takapuolenkin...) Ja ei takkia, vaan huppari! Semmoinen tavallinen collagehuppari. Hytisin itse jo ajatuksestakin. Niin unohtamatta kunnon sotamaalauksia naamassa ja tukka tupeerattuna.

Oikeasti. Olin ihan järkyttynyt tuon matkan jälkeen. Minun lapsuudessa seiskalla vielä tyyliin leikittiin ja oltiin ihan lapsia. Eipä enää. Snif. Lapsista tulee liian nopeasti aikuisia, kuten mummonikin tuppasi tuolla ristiäisissä sanomaan. Ei näin, Pilvi-täti ei tykkää.

Että semmoinen reissu taas hetkeksi. Saa nähdä mitä sitten viikonloppuna matkalla Kuopioon ja Lappeenrantaan löytää.

Ps. Anteeksi kuvattomuudesta, mutta rakas nettitikkuni ei halunnut tähän nyt ladata kuvaa.

1 kommentti: